Enify App I Screens - Environment og Layout

Enify Screens er til for at du skal ha full fleksibilitet til å bruke alle skjermene koblet til PC-en der du er. Enten det er en skjermvegg med 16 skjermer eller 2 skjermer på pulten din. Slik gjør du det.

Access level:

🏳️ Admin role

For å gå i gang må du ha tilgang til appen Screens. Denne finner du øverst til høyre på menyen i Enify:

1. Åpne Screens for å åpne Environment siden. Dette er en oversikt over alle tilgjengelige Environment som er satt opp for ditt team.

LAGE ENVIRONMENT:

1.  Klikk på for å lage et nytt Environment. "Create Environemnt"-siden åpnes da opp.

2. Velg antall skjermer ved å klikke på rutene. Marker dem slik dine fysiske skjermer er plassert. På eksempelet under har brukeren to skjermer ved siden av hverandre og en fysisk montert over den andre.

3. Klikk på Next for å gi navn til Environmentet du vil lage eks. 3 skjermer.

4. Gi Environmentet et navn(kreves) og en beskrivelse(valgfritt)

5. Klikk på Next og summary siden åpnes. Sjekk at opplysningene stemmer og Klikk på Create for å lagre. Etter dette er du klar for å opprette Layouts til ditt Environment.

LAGE LAYOUT:

Dersom du klikket Create i forrige punkt vil du lande på en side som som kalles Environment Details. Hit vil du også komme dersom du dobbeltklikker på et eksisterende Environment.

Her inne kan du lagre alle de layoutene du måtte ønske til ditt fysiske skjermoppsett og til de applikasjonene du ønsker å åpne.

1. Trykk på + ikonet for å åpne en ny layout, og gi det ett navn eks. 2+3. Skjermene er "By default" tomme.

2. Dobbeltklikk på skjermen for å dele dem vannrett

3. Høyreklikk på en av skjermene for å få opp alle mulighetene du har for å lage skjerminndeling under "Display options". Her er betydningen av de ulike:

Display options
Horizontal Split skjermen deles horisontalt
Vertical split skjermen deles vertikalt
Remove fjern en inndeling
Clear screen fjerner all inndelingen på skjermene (du starter på nytt)
Reset margins fjerner kantmarginer (se margin)
Combine screens kombiner skjermer dersom du har en applikasjon som er så stor at den krever mer enn en skjerm
Undo combined screens fjern kombinerte skjermer
Margin lar deg sette kantmarginer på skjermen slik at denne delen av skjermen ikke blir brukt av Enify til å vise elementer/informasjon

4. Klikk Save-ikonet for å lagre
5. Klikk + -ikonet for å lage ny layout på samme Environment
6. Gi layouten et navn og klikk OK
7. Del opp den nye layouten slik du ønsker ved hjelp av høyreklikk menyen eller ved keyboard shortcuts
8. Trykk på Lagre-ikonet.

BRUKE EN NYOPPRETTET LAYOUT:

1. Trykk deg inn på "Workspace"

2. Trykk på refresh knappen oppe i høyre hjørnet

3. Trykk på Layout ikonet

4. Velg Environmentet du har opprettet

5. Velg din nye layout.

Under kan du se en video av hvordan du enkelt kan opprette et Environment, layout og ta dette i bruk i Enify: